Individuele sessie

Ervaar je angst, onrust, (chronische) spanning, negativiteit, een opgesloten gevoel, stress, eenzaamheid, pijn, boosheid... of iets anders, en voel je hoe dit zich ook in je lichaam nestelt?
Of voel je net niets of niet veel en blijf je piekeren?
Wil je verandering in een bepaald gedragspatroon van jezelf of wil je iets veranderen in je leven en lukt het je niet? 
Wil je rust, vertrouwen,verbinding, een vrij gevoel, veiligheid, verandering.... ervaren in jezelf, in je lichaam?

Welkom voor een individuele sessie! 

Er is geen voorkennis nodig, je bent helemaal welkom zoals je bent en met alles wat er is.
Tijdens een individuele sessie nemen we de tijd om naar jou en jouw lichaam te luisteren.

 

Hoe verloopt een individuele sessie emotioneel lichaamswerk®?

We beginnen met een verkennend gesprek om te horen wat je tot hier brengt en waaraan jij aandacht wil geven. Het verdere verloop wordt helemaal afgestemd op jouw vraag en jouw tempo. Ik zal je begeleiden en uitnodigen om bewuster te gaan voelen in je lichaam. Dit gaat vaak samen met bewuster te ademen, bewegen, geluid te maken, je lichaam te laten doen wat het wil doen... Alle emoties zijn hier welkom. Belangrijk is dat er niets hoeft. Je wordt telkens uitgenodigd, begeleid om hetgeen wat in jou leeft naar boven te laten komen, ruimte te geven en te kijken wat het nodig heeft. Bij emotioneel lichaamwerk® gaan we uit van 'zelfverantwoordelijkheid'. Dit wil zeggen dat je als individu kiest om een thema in jezelf te onderzoeken en te kijken wat je hierin nodig hebt. Als begeleider ben ik vooral helemaal aanwezig zodat wat er in jou leeft, op een voor jou veilige manier in beweging mag komen.

Aanvullend maak ik ook gebruik van technieken uit:

  • ademwerk,
  • focussen,
  • bio-energetica,
  • raken/aanraken/massage
  • verbindende communicatie,
  • mindfulness,
  • EMDR.,
  • experiënteel lichaamswerk,
  • lichaamsgericht coachen...

Online stem ik de oefeningen zowel af op jou als op de technische mogelijkheden. 

Bij het afronden van de sessie, staan we stil bij jouw ervaring en wat het mogelijks voor jou kan betekenen in je dagelijks leven. Soms is dit onmiddellijk helder, soms komt dit pas later.

Bij een eerste afspraak gaat het vooral over een kennismaken met een intake-gesprek en korte lichaamsgerichte sessie.
Hierbij is het de bedoeling om te kijken of er een match is tussen jou en mij en of we een traject samen aangaan rond jouw vraag. Soms kan het zijn dat er maar 1 of 2 sessies nodig zijn of dat ik je doorverwijs naar andere collega's die andere methodieken of specialiteiten hebben.

 

Waar: de individuele sessies gaan door in Diksmuide dicht bij de natuur op maandag of vrijdag en op donderdag in Gent bij praktijk Grond op wandelafstand van Sint-Pieterstation

 

Timing:  online: 1u /  1u 15 min of 1 u 30min.
Er is de mogelijkheid om kmo-portefeuille te gebruiken ism Nel vzw bij het nemen van 5 individuele sessies van 1u30 min.

Getuigenis A.R. (37 jaar)

Een tijdje terug zag ik mijn leven als een boot vol gaten. En ik was degene die constant krampachtig emmers water aan het scheppen was om niet onder te gaan. Half zinkend ging je met mij aan de slag.  

Je hebt me geleerd dat de boot niet de essentie is. Je hebt me geleerd te vertrouwen op mijn eigen kracht. Je hebt me geleerd dat ik er al zwemmend ook wel geraak. Het is ok om de boot te laten varen, het is ok om te vertrouwen op mezelf en het is me tot op heden gelukt om te zwemmen, los van de moeilijke omstandigheden. Anik, ik draag je een warm hart toe en oprechte dank voor het wederzijds vertrouwen en veilige omgeving waar alles kon plaatsvinden.

Getuigenis E.C:

Anik, Ik ben je zo dankbaar met de 3 sessies die ik bij jou heb mogen ontvangen. Ik zet in huis de muziek terug op en het ongelooflijke is dat ik dans en meezing, iets wat ik al jaren niet meer heb gedaanen dit vind ik zo bevrijdend! Soms heb ik wel nog verdrietige dagen maar dat hoort erbij. Ik voel mij iedere dag een beetje zelfzekerder en ik weet dat alles ok is zoals het nu loopt.
Ik heb al een paar keer neen gezegd en weet nu ook dat echte vrienden en mijn kinderen dit niet erg vinden. Wat mezelf ook verwonderde is dat ik oprecht kan zeggen wat ik voel en dat is ook nieuw voor mij. Ik weet dat ik wel nog eens mindere momenten zal hebben maar ik hou mij vast aan de positieve ervaringen.

Ik hoop dat dit genoeg is om andere mensen aan te moedigen om naar jou te komen om dezelfde metamorfose te beleven zoals ik ze heb beleefd. Om de hersenschimmen te overwinnen en de vastgelopen pijn en verdriet los te laten zodat ze terug kunnen genieten van het leven, zoals ik dit nu terug kan zoals ik al heeeel lang niet meer kon. Het was een innerlijke reis op een liefdevolle, intense manier.

Getuigenis T:

De stilte en onverdeelde aandacht van Anik hadden een diep effect op mij. Geen oordeel. Geen gevoel van 'zo zou het moeten'. Alleen een spiegel voor me. Alle antwoorden kwamen uit mezelf. En bleven daarna verder komen uit mezelf. Begeleid naar binnen kijken. Begeleid het tumult dat in me zit uiten. De transformatie is lichamelijk. En daardoor diep. En pas een week later of zo heb ik het door. T

Getuigenis emotioneel lichaamswerk ®: L.J.

Ik zit reeds enige tijd thuis wegens een burn-out problematiek. Mijn psychiater is meer medicatie gericht en een alternatief zoals praten met een psycholoog zag ik toen niet echt als een oplossing, wat kon zij/hij doen aan de extreme uitputting en al die rare lichamelijke en neurologische storingen die ik ervaar(de)... ?

Ik ging op onderzoek naar meer ondersteuning en zo kwam ik terecht bij een trainer in "emotioneel lichaamswerk". Al van bij de eerste (individuele) sessie voelde dit goed aan. Niets moet, alles kan. In een rustige omgeving en met bijhorende ondersteuning leer je "loslaten".

De oefenvormen geven me een energie waarvan ik door mijn uitputting dacht dat deze er niet meer was.

Ik ervaar ook een enorme opluchting en dit brengt positieve energie in de plaats.

Het einde van de sessie wordt afgebouwd met een rustperiode. Daarna ga je met energie maar toch innerlijke rust, sterker naar buiten. Zelfs 's avonds in je bed ben je nog steeds ongelofelijk ontspannen ...

Getuigenis Emotioneel Lichaamswerk®: L.L

Ik wil je in ieder geval bedanken voor jouw begeleiding en energie, ik heb er veel aan gehad. De sessies hebben me aangezet tot het afsluiten van bepaalde dingen en het maken van gezondere keuzes. Ik ben ook weer wakker geworden voor de creatievere kant in mezelf, waar ik echt heel blij om ben want dat was ik lange tijd kwijt.

Daarom uit de grond van mijn hart: dankjewel. Ik wens jou het allerbeste toe.

Heel veel dank en graag tot nog eens,

Getuigenis experiëntieel lichaamswerk: K.S.

Anik, je hebt me nieuwe voeten gegeven.

getuigenis focussen: K.V.

Stil worden, aandacht richten op het lichaam. Met de juiste begeleiding van Anik, ontdekte ik mijn diepere behoefte: ‘die van vrijheid’.

Door deze gewaarwording kan ik nu werkelijk dieper ademen en voel ik minder fysieke druk op mijn borstkast. Ik draag nu zorg voor mijn behoefte en in mijn verbeelding kan ik steeds teruggaan naar het beeld van vrijheid.

Getuigenis EMDR: K.V. (57 jaar)

Ik was al geruime tijd in strijd met een burnout. Via mijn psycholoog kwam ik in aanraking met Annick. In het begin heb ik
het nog wat tegengehouden. Ik was er niet klaar voor en ik had ook wel wat schroom voor het onbekende.


Zonder verplichting kon ik eerst aansluiten voor een verkennend gesprek. Ik had er wel een goed gevoel bij.
Als je in een burnout zit ben je zowiezo gevoeliger voor zaken die je van in het verleden meesleept. Er waren twee zaken
die ik aangepakt wou zien. Annick heeft verschillende manieren van aanpak. Ik ben niet de persoon die zich door beweging
vrijgeeft. In overleg met haar werd de EMDR-methode toegepast.


Wat je wil aanpakken wordt besproken. Van daaruit worden er letterlijk en figuurlijk 'stappen' gezet in probleemvorming, aanpak,
gevoel, krachtterm en houding. Die worden vastgezet dmv oogbewegingen. 


De aanpak verraste me enigszins. Een onbekende en ongekende techniek die een grote impact heeft. Na de sessie
moest ik wel wat bekomen. Toch had ik het gevoel dat ik er sterker door werd. Dit heeft zijn weerslag in het dagelijks leven
op hoe ik nu omga met wat aangepakt werd. 


Voor mij was/ is het een gevoel van een periode afsluiten en sterker te staan .