Werkwijze

Ben je nieuwsgierig naar wat je lichaam je te vertellen heeft ? Zit je vaak in je hoofd?

Nieuwsgierig wat je zelf actief kan doen om anders om te gaan met stress en opgeslagen spanningen in je lichaam?   Wil je graag ervaren hoe je je ‘goed in je vel kan voelen?

Wil je graag ervaren op welke manier je lichaamshouding invloed heeft op je gemoedstoestand.

Welkom!

Wat gaan we doen?

  • we gaan bewegen, zowel rustig als actief en altijd met respect voor eigen en andermans grenzen.
  • aandachtsoefeningen: leren om bewust te worden van onze lichaamshouding, ademhaling, gevoelens en behoeften.
  • ademen:  door bewust vol te ademen geven we ons lichaam een zuurstof kuur
  • geluid: we werken soms met muziek en onze eigen stem. Dit telkens  in afstemming met jezelf en mezelf of in workshops met de andere deelnemers.

We werken volgens de methode emotioneel lichaamswerk ®,aangevuld met experiëntieel lichaamswerk (ELW), verbindende communicatie, yoga, mindfulness, focussing en EMDR.

ELW is een hedendaagse manier om  je hele wezen  in beweging te  brengen. Vaak slaan we emotionele spanning op in ons lichaam en zijn we er ons niet van bewust. Zo bouwen we ons eigen lichaamspantser op. De werkvormen zijn erop gericht om je bodymind in beweging te brengen en zijn gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten.

Ik begeleid je in het  nieuwsgierig ervaren hoe jij reageert op de aangereikte werkvormen, wat je daarbij voelt. Resultaat is dat bij regelmatige beoefening er meer energie gaat stromen in gebieden met spanning zodat  je meer het gevoel hebt van ‘goed in je vel’ te zitten. Je krijgt tools aangereikt om zelf te ervaren wat je deugd doet of net niet zodat je ook na de sessies, in je dagelijkse leven er verder mee aan de slag kan. Sommige omschrijven het als een actieve mindfulness.