Individuele sessie

Wil je graag iets in jezelf onderzoeken en je hebt een vermoeden dat het luisteren naar je lichaam je hierbij kan helpen.... Welkom op een individuele sessie na afspraak. Er is geen voorkennis nodig.

Angst die opstijgt uit mijn buik, enthousiasme dat me vleugels geeft, een beklemmend gevoel op de borst, een treurnis die me verlamt,.... Allemaal beelden/beeldspraak die gestoeld zijn op een lichamelijke werkelijkheid. Soms voel je het, maar krijg je het niet gezegd. Of kan je er wel over praten en merk je dat er na het praten niet echt beweging/ verandering komt.

Aanvullend hierbij een aantal mogelijke vragen om naar een  individuele sessie te komen: je wil een keuze maken en wil dit graag vanuit je buikgevoel doen en weet niet goed hoe?; je zit met een fysieke klacht, spanning die blijft of herhaaldelijk terugkomt; je wil graag je emoties leren uiten of  er niet door overspoeld geraken;  je manier van contact maken wil je graag anders en je weet niet hoe of  er is precies iets dat je tegenhoudt....

Tijdens een individuele sessie nemen we de tijd om naar jou en jouw lichaam te luisteren.

Hoe verloopt een individuele sessie emotioneel lichaamswerk ®

We beginnen met een verkennend gesprek om te horen wat je tot hier brengt en waaraan jij aandacht wil geven. Het verdere verloop wordt helemaal afgestemd op jouw vraag en jouw tempo. Ik zal je begeleiden en uitnodigen om bewuster te gaan voelen in je lichaam. Dit gaat vaak samen met bewuster te ademen, bewegen, geluid te maken, je lichaam te laten doen wat het wil doen... Alle emoties zijn hier welkom. Belangrijk is dat er niets hoeft. Je wordt telkens uitgenodigd, begeleid om hetgeen wat in jou leeft naar boven te laten komen, ruimte te geven en te kijken wat het mogelijks nodig heeft. Bij emotioneel lichaamwerk ® gaan we uit van 'zelfverantwoordelijkheid'. Dit wil zeggen dat je als individu kiest om een thema in jezelf te onderzoeken en te kijken wat je hierin nodig hebt. De begeleider emotioneel lichaamswerk fungeert als gids op je pad en faciliteert vanuit een aanwezige, accepterende en authentieke houding.

Aanvullend maak ik ook gebruik van technieken uit ademwerk, focussen, bio-energetica, verbindende communicatie....

Bij het afronden van de sessie, staan we stil bij jouw ervaring en wat het mogelijks voor jou kan betekenen in je dagelijks leven. Soms is dit dadelijk helder, soms komt dit pas later.

Bij een eerste afspraak gaat het vooral over een kennismaken met een intake-gesprek en korte lichaamsgerichte sessie. Hierbij is het de bedoeling om te kijken of er een match is tussen jou en mij en of we een traject samen aangaan rond jouw vraag.  Mogelijks kan het zijn dat ik je doorverwijs naar andere collega's die andere methodieken of specialiteiten hebben.

Waar: de individuele sessies gaan door in Veurne of Diksmuide.

Timing: 1u 15 min of 1 u 30min

Mogelijkheid om kmo-portefeuille te gebruiken ism Nel vzw bij het nemen van 5 individuele sessies van 1u30 min.

 

getuigenis: L.J.

Ik zit reeds enige tijd thuis wegens een burn-out problematiek. Mijn psychiater is meer medicatie gericht en een alternatief zoals praten met een psycholoog zag ik toen niet echt als een oplossing, wat kon zij/hij doen aan de extreme uitputting en al die rare lichamelijke en neurologische storingen die ik ervaar(de)... ?

Ik had mezelf al opgelegd om elke dag een buitenactiviteit te doen (zodra ik dit aankon) en daardoor voelde ik me heel stilletjes aan al beter maar er ontbrak nog iets, ik bleef nog veel last hebben van uitputting en allerlei rare gewaarwordingen.

Ik ging op onderzoek naar meer ondersteuning en zo kwam ik terecht bij een trainer in "emotioneel lichaamswerk". Al van bij de eerste (individuele) sessie voelde dit goed aan.Niets moet, alles kan. In een rustige omgeving en met bijhorende ondersteuning leer je "loslaten".

De sessie start met een gesprekje over hoe je je voelt, wat je ervaringen zijn met de therapie, dan wordt er eerst rust ingebouwd, in gedachten toets je heel je lichaam af,en is het de bedoeling dat je voelt waar er eventueel spanning vast zit. Na dit deel ga je samen met de trainer werken aan het innerlijke of ga je aan de slag met externe lichamelijke oefeningen. Ik ervaar meer mijn heil bij de externe lichamelijke oefeningen. Deze geven me namelijk een energie waarvan ik door mijn uitputting dacht dat deze er niet meer was.

Ook heb je de mogelijkheid je frustraties uit te schreeuwen, uit jezelf "weg te duwen" dat geeft een enorme opluchting en brengt positieve energie in de plaats.

Het einde van de sessie wordt afgebouwd met een rustperiode. Daarna ga je met energie maar toch innerlijke rust, sterker naar buiten. Zelfs 's avonds in je bed ben je nog steeds ongelofelijk ontspannen ...